Pomoc Ukrajině

POMOC UKRAJINĚ

Vážení spoluobčané,

v souvislosti s děním na Ukrajině se na Vás obracíme s žádostí o pomoc pro občany Ukrajiny, kteří míří do Čech. Potřebovali bychom zjistit, zda se na našem území nachází organizace, podniky, ale i veřejné instituce a jedinci, kteří by chtěli krátkodobě pomoci.

Jedná se především o:

– nabídku dopravních prostředků (mikrobusy, dodávky, autobusy, auta) pro odvoz lidí ze Slovenska, případně z Moravy dále do Čech, primárně do Prahy.

– nabídku přechodného ubytování (než začne fungovat systém státních ubytovacích zařízení) např. v ubytovacích zařízeních, prostorech charit, školách, ale i v soukromí, chalupách, bytech apod.

– možnost materiální pomoci (lidé jdou přes hranice pěšky, většinu věcí nemají, tedy např. ošacení, spacáky, karimatky, deky, pleny, základní hygienické potřeby apod.)

– možnost finanční podpory (např. na nákup nezbytných potřeb, pohonné hmoty dobrovolníkům zajišťujícím přepravu apod.)

Primárně bychom tedy potřebovali rychle ověřit skutečnou kapacitu pro krátkodobé ubytování osob, které přijedou do Čech, než se přemístí za příbuznými nebo do azylových zařízení. A v návaznosti na to i možnost podílet se na zajištění dopravy.

V případě, že se máte možnost takto pomoci, kontaktujte nás prosím na tel. 775 317 001, 775 317 666, 775 317 027, 775 317 757 nebo emailem info@maskrajinasrdce.cz.

Za každou pomoc velmi děkujeme!